Το κορυφαίο κυπρολογικό περιοδικό The Cyprus Review (CR) ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Ετήσιων Βραβείων Βιβλίου στην κατηγορία «Νομική» για βιβλία που δημοσιεύθηκαν εντός του 2020. Η Αρχισυντάκτρια του CR θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στα μέλη της Επιστημονικής Κριτικής Επιτροπής, και συγκεκριμένα τους Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Χρίστια Μίτλεττον, Ηλία Στεφάνου, Στέργιο Μήτα και Άννα Πλεύρη.

Το βραβείο «Κωνσταντίνος Αιμιλιανίδης» απονέμεται εξίσου στους Νικόλα Α. Ιωαννίδη για το βιβλίο Maritime Claims and Boundary Delimitation (Routledge) και Αθανασία Χατζηγεωργίου για το βιβλίο Protecting Human Rights and Building Peace in Post-Violence Societies (Hart). Η επιστημονική επιτροπή έκρινε ομόφωνα ότι τα δύο προαναφερόμενα βιβλία είναι άξια βράβευσης, εφόσον είναι δομημένα έργα με σαφείς ερευνητικούς στόχους και περιλαμβάνουν με υποδειγματικό τρόπο πρωτογενή έρευνα, βιβλιογραφική τεκμηρίωση και αναλυτική επιχειρηματολογία, έχοντας εσωτερική συνοχή και πρωτότυπη συμβολή στη διεθνή νομική συζήτηση. Αμφότερα τα βιβλία κινούνται στον χώρο του δημόσιου διεθνούς δικαίου, το πρώτο με επίκεντρο το δίκαιο της θάλασσας, το δεύτερο στο πεδίο της διεθνούς θεωρίας δικαιωμάτων, αλλά και των διεθνών σχέσεων.

Τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες κατηγορίες, καθώς και οι λεπτομέρειες για την τελετή απονομής, θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.